11-06-2016

Centrumplein Dilsen

Het centrumplein aan de Europalaan in Dilsen-Stokkem wordt volledig heringericht en krijgt de naam ‘Ter Motten’. Het is de bedoeling dat de nieuwe ruimte ook echt een centrum wordt voor tal van activiteiten.

Ter Motten is een belangrijk project voor Geotec. Hier worden tal van expertises van Geotec samen intezet: Wegeninfrastructuur, mobiliteit, stadsontwikkeling, RUP’s, benutting van openbare ruimte…
De werken voor Ter Motten startten eind 2016. Het nieuwe centrumplein zal het hart van Dilsen helemaal hertekenen en ook als stad op de kaart zetten. Het nieuwe plein komt tussen het administratief centrum en de bibliotheek en meet ongeveer 50 meter bij 130 meter. De Europalaan zelf wordt mee opgenomen in het plein, maar blijft in twee richtingen berijdbaar voor autoverkeer. Aan de Europalaan wordt een nieuwe haltehaven voor de lijnbussen voorzien. Ter Motten wordt grotendeels autovrij zodat het een aangename verblijfsplek wordt. In het midden van het plein komt een grote luifel. Er zullen verschillende grote bomen worden geplaatst in het noordelijke deel van het plein, ter hoogte van de Europalaan. Op deze manier sluit het groen aan bij het kasteel en het kasteelpark Ter Motten.